Solceller på skoler og børnehaver

03. februar 2014

Green Source A/S vandt licitationen på fem solcelleanlæg for Frederikshavn Kommune tilbage i oktober 2013. Det var første gang, at kommunen havde et samlet udbud på hele fem anlæg, hvilket også var med til at sikre høj kvalitet og en mere fordelagtig pris

Sæbygårdsskolen-870x400– Vi er rigtig glade for, at Frederikshavn Kommune har valgt Green Source som leverandør, så vi også over for kommunen kan bevise, at vi også kan være med, når det drejer sig om større solcelleanlæg. Vi nærmer os snart 2 MW installerede solceller og har efterhånden god ekspertise i projektering og opførelse af større anlæg til boligforeninger, kommuner og industrien.

De fem nye anlæg er placeret på Bangsbostrand Skole, Hånbækskolen, Sæbygaardvejens Børnehave, Stensnæsskolen og på Sæbygaardskolen. Anlæggene er tilsammen ca. 1400 m2 og forventes at kunne producere ca. 175.000 kWh strøm om året. Det svarer ca. til 40 familiers årlige elforbrug.

Hånbækskolen-870x400Anlæggene er en god forretning for kommunen, fordi de ikke producerer mere strøm end der forbruges i institutionerne og skolerne. På den måde kommer kommunen ikke i klemme i den nye ordning, hvor det ikke længere kan betale sig at producere mere strøm end man bruger i bygningerne.

 

Det øverste billede er Sæbygårdskolen, det nederste Hånbækskolen.
Billedet på forsiden er Stensnæsskolen.