Pris til boligforeningens Sæby Strand

19. september 2014

Sæby Strand vandt den nordiske “Bostadpris 2014”. Green Source A/S har været en del af projektet og har leveret samtlige solceller – ialt 49 kWp

Green Source A/S har haft en finger med i spillet, da Sæby Strand blev bygget. De har nemlig leveret 49 kWp solceller, der medvirker til at holde energiforbruget i de 84 lejligheder og fællesarealerne lave samt holde forbrugsudgifterne nede. Netop de energimæssige tiltag har været en af årsagerne til at juryen valgte Sæby Strand som dette års vinder.

– Vi er selvfølgelig stolte over at have været med i dette projekt, der er det trejde projekt, vi har lavet sammen Frederikshavn Boligforening, siger Kim Reese, salgsdirektør i Green Source A/S.

Pris for det bedste byggeri i Norden
Nordiske kooperative og almennyttige bostadsorganisationer (NBO) uddeler hvert andet år en pris for det bedste nybyggeri i Norden. NBO er et samarbejde mellem organisationer, der dækker mere end 2,4 mio. boliger i Island, Finland, Norge, Sverige og Danmark.
Prisen bliver givet til bygherren af en nybygget beboelsesejendom, som er taget i brug i perioden 1. maj 2012 til 28. februar 2014. Vinderen skal kunne forene hensynet til bo-kvalitet, miljømæssige aspekter og økonomisk løsninger med god arkitektur.

Sæby-Strand-870x400

Frederikshavn Boligforenings nyeste afdeling, Sæby Strand, har modtaget NBO’s ”Bostadspris 2014” ved en kongres i Reykjavik den 11. og 12. september 2014

 

 

Dommerjuryens beskrivelse af Sæby Strand:
Sæby Strand er resultatet af en arkitektkonkurrence. De fire huse er placeret så boligerne får optimale lys- og udsigtsforhold, og de giver samtidig gennemsyn i området.
Facaderne er elegante og tidløse. De 84 boliger komplementerer såvel eksisterende som kommende ejerboliger i området og bidrager til en alsidig sammensætning i området.
Tryghedsskabende initiativer, allergivenlige boliger og en satsning på beboerdemokratiet er modtaget positivt af beboerne. Energimæssigt bidrager ejendommen til energiforbruget ved overskudsvarme fra solpaneler, der producerer varmt vand.

Juryens motivering:

Et nybyggeri, der tager godt hånd om områdets unikke beliggenhed. Husene med de velproportionerede facader og trappeformede tag forstærker dette.
Energiforbruget er lavt og solpaneler bidrager til at holde forbrugsudgifterne nede. Husene indeholder et varieret udbud af boliger med indretning med naturmaterialer.
De godt udformede boliger har alle altaner eller terrasser med udsigt. Satsningen på energiskole, adgang til gæstebolig og kælderrum til boliger og et udviklet beboerdemokrati skaber forudsætningerne for sociale aktiviteter mellem beboerne.

Fakta om Sæby Strand

  • 84 boliger med optimale udsigtsforhold
  • 150 m fra god strand ved Kattegat
  • Ca. 8.000 m2 boligareal
  • Anskaffelsessum på ca. 144 mio. kr.
  • Bygget i fire rækker i to og tre etager.
  • Energiklasse 2020 med et energiforbrug på ca. 20 kwt pr. m2 pr. år.
  • Vedvarende energisystemer er solceller (el) og solpaneler (varmt vand)
  • Individuelle ventilationssystemer med varmegenvinding
  • ”BoligEnergiSkole og www.godboligenergi.dk