Første storanlæg af solceller i Nordjylland

10.000 m2 solceller i 6 lange rækker på marken ved Krøgholt i Mygdal, Hjørring – det eneste jordplacerede anlæg af sin størrelse i Nordjylland

krøgholt.14.08 2

400 kW solcelleanlæg: 10.000 m2 solceller. En investering med en levetid på ca. 25 år, der har kostet ca. 4 mill. kr., og som er tjent ind igen på ca. 8-9 år. Anlægget kan producere strøm svarende til mere end 60 husstande.

Grisestalde og gylletanke er erstattet med 10.000 m2 solceller i 6 lange rækker på marken ved Krøgholt i Mygdal, Hjørring – det eneste jordplacerede anlæg af sin størrelse i Nordjylland. Et stort anlæg, der kan producere strøm svarende til mere end 60 husstande. En investering med en levetid på ca. 25 år, der totalt har kostet ca. fire mill. kr., og som er tjent ind igen på ca. otte-ni år.

Jørgen Krøgholt, tidligere landmand, var en dem, der besluttede sig for at investere i grøn energi i form af et stort solcelleanlæg. Green Source i Frederikshavn tog udfordringen op: – Det er vores første rigtig store solcelleanlæg. Vi har tidligere lavet anlæg på op til 70-80 kW, og forhåbentligt er Krøgholt anlægget ikke vores sidste af de rigtig store, siger salgsdirektør i Green Source, Kim Stubbergaard Reese og fortsætter: – Vi har kapaciteten og kompetencerne til at levere anlæg af den størrelse. Anlægget på Krøgholt indeholder ca. 1600 solcelle-paneler, og det tog os fem dage at få sat panelerne op, og yderligere tre uger at få det tilkoblet til elnettet.

Green Sources produkt, Q-Cells, er et velrenommeret tysk produkt blandt de bedste på markedet med en produktionsgaranti, de færreste kan hamle op med. En god produktionsgaranti er netop vigtigt i forhold til finansieringsmuligheder. Monteringssystemet, som solcellerne er opsat på, er også et tysk kvalitetsprodukt fra K2 Systems. Når anlægget er i gang indeholder købet en produktionsovervågning, hvilket betyder, at Green Source nøje holder øje med om anlægget producerer den strøm, det skal, og om alle tekniske foranstaltninger fungerer optimalt.

– Vi er mere end tilfredse med resultatet, siger en glad Kim Stubbergaard Reese og fortsætter: – Hvis man kan tale om, at sådan et stort anlæg ser smagfuldt ud, så er det her faktisk et rigtig godt resultat. Kunden har lagt stor vægt på æstetikken i projektet. Seks lige rækker, afskærmet bag rækker af træer, så de ikke umiddelbart er synlige fra vejen.