Familien Madsen – nu også med solceller

Peter Madsen omlagde fra naturgas til jordvarme og fik en besparelse på over 12.000 kr. årligt. Nu har man også investeret i et solcelleanlæg

Familien-Madsen-have-Green-Source

Årlig besparelse: Familien Madsen sparer over 24.000 kr. om året!

 

 

 

For nogle år siden købte familien Madsen et dejligt hus i Frederikshavn. Bygningen var fra 1973 og i rigtig god stand og opvarmet med naturgas, som området er lagt ud til.

På trods af skepsis omkring teknologien bag jordvarmepumper blev familien Madsen overbevist om, at en jordvarmeløsning koblet til deres allerede eksisterende solfanger ville være den rigtige langtidsholdbare energiløsning for deres hjem.

Green Source foreslog en 16 kW Stiebel Eltron varmepumpe til det 340 m² store hus med totalt 600 meter turbolens jordvarmeslange i jorden, og det viste sig at være en god forretning.

Historien fortæller i dag, at familien Madsen sparer over 12.000 kr. om året ved at have omlagt sin energikilde fra fossile brændstoffer til en vedvarende energikilde. Derudover skal selvfølgelig lægges den Co₂belastning, som familien Madsen skåner miljøet for med deres energiomlægning.

Familien-Madsen-fasade-Green-SourceFra naturgas til jordvarme
Efter at Peter Madsen for et par år siden omlagde fra naturgas til jordvarme, er jordvarmepumpen blevet kombineret med et socelleanlæg, der giver familien Madsen en yderligere besparelse på ca. 12.000 kr., så den totale årlige be-sparelse i dag løber op på ca. 24.000 kr.

Næste skridt i energiplanen hos Peter Madsen er, at gøre sig endnu mere uafhængig af energipriserne himmelfart, og overvejelserne går nu på at udskifte de store vinduespartier med energiruder, som vil resultere i endnu en besparelse i familiens driftsudgifter.

Familien Madsen er overbevist om, at en jordvarmeløsning koblet til deres allerede eksisterende solfanger og solcelleanlægget er en rigtig langtidsholdbar energiløsning.